Friday, March 4, 2016

inai celup daun asli murah rm10



  • I CUP RM10 ONLY - 100 GRAM
  • 1 CUP CAN USE UP TO 3  PEOPLE
  • JUST DIP IT, LET IT DRY FOR ONE HOUR
  • CAN REPEAT 2 TO 3 TIMES FOR MORE REDDISH COLOUR
  • CASH ON DELIVERY (COD) :  SERI ISKANDAR, PERAK ONLY
  • POSTAGE ADD ON RM7
  • 1 BEKAS RM10 SAHAJA -  100 GRAM
  • 1 BEKAS BOLEH DIPAKAI 3 ORANG DAN LEBIH
  • HANYA CELUP, DAN KERINGKAN
  • BOLEH DIPAKAI 2 - 3 KALI UNTUK KESAN YANG LEBIH MERAH
  • PENGHANTARAN KE RUMAH - SERI ISKANDAR, PERAK SAHAJA
  • POST + RM7 SAHAJA
Bekas yang lebih cantik dan besar, 
Harga yang berpatutan






car boot sale seri iskandar, perak.

Car boot sale seri iskandar, perak

Friday, February 5, 2016

INAI CELUP DAUN ASLI RM10 SAHAJA

INAI CELUP DAUN ASLI
RM 10 SAHAJA
HIGH QUALITY . LOW PRICES . QUICK DELIVERY . GUARANTEED !
HALAL . HOMEMADE . NATURAL

Add caption
  • I CUP RM10 ONLY - 100 GRAM
  • 1 CUP CAN USE UP TO 3  PEOPLE
  • JUST DIP IT, LET IT DRY FOR ONE HOUR
  • CAN REPEAT 2 TO 3 TIMES FOR MORE REDDISH COLOUR
  • CASH ON DELIVERY (COD) :  SERI ISKANDAR, PERAK ONLY
  • POSTAGE ADD ON RM7
  • 1 BEKAS RM10 SAHAJA -  100 GRAM
  • 1 BEKAS BOLEH DIPAKAI 3 ORANG DAN LEBIH
  • HANYA CELUP, DAN KERINGKAN
  • BOLEH DIPAKAI 2 - 3 KALI UNTUK KESAN YANG LEBIH MERAH
  • PENGHANTARAN KE RUMAH - SERI ISKANDAR, PERAK SAHAJA
  • POST + RM7 SAHAJA
Bekas yang lebih cantik dan besar, 
Harga yang berpatutan

BEKAS YANG SAYA PAKAI
TESTIMONI PEMAKAIAN 2 KALI
BEKAS SAYA

CARA CARA PEMAKAIAN INAI CELUP
TESTIMONI, PEMAKAIAN SATU KALI





CONTACT : 019-4171566 - aqila

Tuesday, October 6, 2015

randomness

too many things happen.
not sure want to continue this blog or not.

Wednesday, January 7, 2015

Misi 2015!











Projek Iqra' 2015

Insya' Allah Kelas Rakyat akan dibuka semula untuk semester pertama tahun 2015 mulai Februari 2015 di lokasi-lokasi yang sama seperti tahun lalu iaitu:
  1. Baitul Ehsan AlKhairi di Batu Caves, Selangor
  2. At-Taqwa Putra Perdana di Puchong, Selangor
  3. Casa Harapan
  4. Akademi i-Sina, Gombak (tidak dibuka kepada sukarelawan)
Jika sesiapa yang ingin menyertai sebagai sukarelawan,
boleh rujuk link kat atas dan hubungi koordinator lokasi tersebut.

Untuk tahun ini, insya' Allah lokasi Kelas Rakyat di komuniti PPRT akan bermula juga.
Ini adalah kali pertama Projek Iqra' mengadakan Kelas Rakyat di dalam komuniti. 

Dan berikut adalah senarai kempen yang telah pun dilancarkan pada 1 Januari 2015 yang ada boleh sertai:
  1. Kempen RM5 - peluang kepada orang ramai untuk menaja kos mengurus persatuan seperti sewa pejabat, bil-bil utiliti, dan lain-lain.
  2. Kelas Rakyat 2015 - Satu-satunya program Pembangunan Pendidikan yang memakan masa 6 bulan anjuran Projek Iqra’ ini kembali dengan lebih menarik pada tahun 2015.

Wednesday, October 29, 2014

Diari Tabung Pendidikan Iqra'

17 Oktober - 19 Oktober

Program ChangeMaker 2014 telah diadakan di Agtrotek Resort Hulu Langat. 
16 orang sukarelawan aktif telah dipilih untuk menyertai program ini yang pertama kali kami anjurkan. Objektifnya ialah untuk mendedahkan kepada peranan ChangeMaker dan mencabar mereka untuk menganjurkan program di tahun 2015.

Sepanjang 3 hari 2 malam ini, peserta diperkenalkan dengan konsep ChangeMaker yang disampaikan oleh Hamasah As-Syabab dan pada keesokan harinya para peserta didedahkan dengan teknik menghasilkan idea untuk Komik Abu Nuwas oleh Fanikatun.

24 Oktober 2014

Seramai 5 orang anak yatim dan asnaf telah ditaja melalui kempen Tabung Pendidikan Iqra' dan masih ada 25 orang lagi menunggu untuk ditaja.

Masih tak tahu apa itu Tabung Pendidikan Iqra'? lihat video


berminat menjadi sukarelawan?
Semua orang tak kira apa latar pendidikan, pekerjaan, agama, bangsa dan berusia 15 tahun ke atas boleh menjadi sukarelawan di Kelas Rakyat. Jangan malu, jangan segan. Koordinator akan membimbing anda. #kelasrakyat

Thursday, October 9, 2014

Tabung Pendidikan Iqra'



Isnin ini bersamaan 13 Oktober 2014, Projek Iqra' akan melancarkan 
Video Tabung Pendidikan Iqra' 2014

Secara umum ianya ialah tabung pendidikan untuk anak yatim dan asnaf dimana orang ramai boleh menaja mereka dan kempen ini dijalankan setiap tahun sehingga mereka mencecah usia 18 tahun dimana mereka boleh gunakan tabungan ini untuk kehidupan seterusnya samada menyambung pelajaran, memasuki institusi kemahiran, berniaga, mencari kerja dan sebagainya.
Yalah, kalau yang ada keluarga akan ada tabungan begini dibuat oleh ibu bapa mereka. Tapi bagi anak-anak yang tiada ibu atau bapa atau daripada keluarga fakir miskin, siapa yang tabungkan untuk mereka?

Tabung Pendidikan Iqra' lah yang akan menabungkan untuk mereka dengan bantuan orang ramai :)

Tabung Pendidikan


Wednesday, October 1, 2014

EARTH at night,








peninsular or malaysia

Earth at Night 2012


This new global view and animation of Earth’s city lights is a composite assembled from data acquired by the Suomi NPP satellite. The data was acquired over nine days in April 2012 and 13 days in October 2012. It took 312 orbits to get a clear shot of every parcel of Earth's land surface and islands. This new data was then mapped over existing Blue Marble imagery of Earth to provide a realistic view of the planet. Data provided by NASA Earth 
Observatory/NOAA NGDC






Thursday, September 25, 2014

Fikir.


akak, your words inspiring me,


I don't like all this hijab-shaming on social media, because it doesnt just affect one or two people, its affects the whole Muslim community.
That's why it is extremely important for sisters and brothers to advise other sisters in the kindest way possible when you see them dressed like this.
 Hijab-shaming won't do anyone any good. It will only lead to debate and fighting. Its easier to talk to them face to face, or leave them a private message, find a way to inspire or touch their hearts. 
The most effective da'wah is one that comes sincerely from the heart. I understand everyone is at different stages in their hijab journey. 
Personally i'm still struggling with mine as well. But that shouldn't be a reason to alter our deen to fit our lifestyle. 
As Muslims, we should show our sisters good manners and be kind, InsyaAllah they will be easily touched and encouraged to improve themselves not only through their dressing, but also from the inside. 
We live in a society, and what other sisters do and wear should be our concern. There's no such thing as 'kubur masing2, biarlah dia nak buat apa'. Amar ma'ruf nahi munkar. 

 by : Aishah amin

Tuesday, September 16, 2014

Thursday, September 4, 2014

hari ini lahir diri sendiri.


Datang sudah hari ini,
Hari dimana dulu aku dilahirkan, cehhhhh

Apa yang yang harus ku persiapkan untuk
masa depanku, untuk akhirat ku, untuk
kedua orang yang mencintaiku dan untuk tuhanku.

ya, semalam akan aku cuba jadikan kenangan dan pengajaran,

terima kasih Allah.
Kau kenalkan kan aku dengan manusia manusia yang sangat baik, 
dan tolong jagakan mereka untuk aku.


rumit

Tak sangka,
aku diterjah oleh seseorang yang dah lama nak terjah aku, 
dan semalam, 
segalanya terungkai, 
syukur, 
semuanya berakhir dengan senyuman,
kami bersedia menjadi kawan.

Dia?
aku harap dia bahagia, 
dan lepas apa yang aku dengar semalam, 
aku harap aku tak salah dengar dan tafsir, 
ya, kecewa ada, 
sedih ? mungkin tidak.

Jadi ,
aku doakan kau bahagia disampingnya, 
ruang di hati sudah pun di isi.

danbo

Thursday, August 28, 2014

we will not go down!


"Dan pada hari itu bergembiralah orang beriman dengan pertolongan Allah. Dia telah memenangkan sesiapa yang dikehendaki dan Dia adalah yang Maha Berkuasa lagi Maha Mengasihi".



Ayuh isi borang di bawah sebagai tanda dokongan anda untuk membantu membina semula bumi Gaza yang hancur musnah.


Monday, August 25, 2014

feelings dont die ~

hang. 
jangan lagi datang, 
pergi, 
janganlah mengundang memori, 

wahai hati ini, 
jangan mudah jatuh hati,
hati hati, 
takut jadi sehati, 
susah nanti.





Wednesday, August 6, 2014

Creep (Acoustic)-Radiohead (Studio Version)





this is,

for you,



When you were here before
Couldn't look you in the eye
You're just like an angel
Your skin makes me cry

You float like a feather
In a beautiful world
I wish I was special
You're so fucking special

But I'm a creep,
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here

I don't care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul

I want you to notice
When I'm not around
You're so fucking special
I wish I was special

tambeler


But I'm a creep,
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here

She's running out the door
She's running out
She run, run, run, run
Run
Whatever makes you happy
Whatever you want
You're so fucking special
I wish I was special
But I'm a creep,
I'm a weirdo
What the hell am I doing here?
I don't belong here
I don't belong here


Radiohead - Creep Lyrics | MetroLyrics 

Friday, July 11, 2014

wordless friday lah sangat~


aku : kak jia , refuse cendol tu macamana dengan dia punya floor trap?
kak jia : ha?? refuse chamber ke cendol? hahhaa

p/s : akibat sahur maggie, refuse chamber pun jadi cendol. =='
sekian.

ehsan googleeeee

Friday, June 20, 2014

just my 2 cent!

sneakers and skirts or maxi or dress.
actually im trying to see if i can wear it with hijab , so this is it,
huhu sorry , this is just my opinion :3
this is what happen when im not a ''great photoshoperrr''









PEACE!

Sunday, June 15, 2014

Monday, June 2, 2014

a lil bit of KL Sketch nation 6 !

all of these pictures below i copied from facebook and instagram, 
sorry guys pinjam tak bagi tau :"(

untuk aku yang firstimer, quite nice and interesting lah, best, kenal orang baru, got new friends, and experienced. We went to Jalan Tun Sambathan and i found lot of blind people or oku. Respect! theyre surviving in Kuala Lumpur.













and this is my sketches yang tak sempat nak habiss dan aku rasa paling terburuk banding orang lain, haha